Przejdź do treści
Przedszkole Nr 1
2
3
4
5
6
7
8
9
slider_2024-12-18_01
Przejdź do stopki

Stołówka - jadłospis

Treść

PRZEDSZKOLE

Poniedziałek  23.06.2025

ŚNIADANIE: Chleb (mąka razowa, żytnia ) z masłem, pasztet wieprzowy, pomidor, kawa (mleko, jęczmień, żyto), herbata z cytryną.

II .ŚNIADANIE: Mus owocowy .

OBIAD: Krem marchewkowy (wywar drobiowo - warzywny, seler, śmietana ) z groszkiem ptysiowym ( mąka pszenna, jajka), pierogi z jabłkiem ( masło),  kompot  truskawkowy.

PODWIECZOREK: Rogal  maślana (mąka pszenna, jajka) z masłem, kakao    

(mleko), herbata malinowa.

 

Wtorek  24.06.2025

ŚNIADANIE: Bułka (mąka pszenna, razowa) z masłem , płatki kukurydziane na  mleku, rodzynki, herbata lipowa.

II.ŚNIADANIE: Banany.

OBIAD: Zupa jarzynowa (wywar drobiowo- warzywny, seler, śmietana ) z lanym ciastem (mąka pszenna, jajka ), ziemniaki, pieczeń rzymska wieprzowa ( mąka pszenna, jajka), mizeria ( śmietana), kompot wiśniowy.

POWIECZOREK: Mu ffinki ( mąka pszenna, jajka ) z jabłkiem - wyrób własny, herbata malinowa.

 

Środa  25.06.2025

ŚNIADANIE: Chleb (pszenno-żytnia ) z masłem, szynka drobiowa, papryka, kawa (mleko, jęczmień, żyto), herbata z cytryną.

II.ŚNADANIE: Arbuz.

OBIAD: Barszcz zabielany(wywar warzywny, seler, śmietana ) z ziemniakami, łazanki z kapustą i mięsem drobiowym ( mąka pszenna, jajka), kompot malinowy.

PODWIECZOREK: Jogurt brzoskwiniowy ( jogurt naturalny)- wyrób własny, pałki kukurydziane.

 

Czwartek  26.06.2025

ŚNIADANIE: Bułeczka (mąka pszenna ) z masłem , jajecznica ( jajka), szczypiorek, kawa (mleko, jęczmień, żyto),  herbata miętowa.

II.ŚNIADANIE: Banan.

OBIAD: Zupa selerowa  (wywar  warzywny, seler, śmietana ) z kluseczkami (mąka pszenna, jajka), kasza jęczmienna pszenna, gulasz z indyka (mąka pszenna, jajka ), marchewka gotowana z masłem, kompot śliwkowy.

POWIECZOREK: Chleb ( mąka pszenna, kukurydziana) z masłem , sałatą zielona, pomidorem, ogórkiem  świeżym, rzodkiewką, herbata lipowa.

 

Piątek  27.06.2025

ŚNIADANIE: Weka (mąka pszenna) z masłem, pasta z białego sera, rzodkiewka kakao ( mleko), herbata z cytryną.

II. ŚNIADANIE: Jabłka.

OBIAD: Zupa koperkowa (wywar warzywny, seler, śmietana ) z ryżem,

ziemniaki , ryba Miruna panierowana( mąka pszenna, jajka), surówka z sałaty pekińskiej, kukurydzy ( śmietana), kompot jabłkowy.

PODWIECZOREK: Sok jabłkowy 100%, biszkopty z galaretką.

 

Czcionka pogrubiona alergeny lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

Przedszkole: woda mineralna niegazowana dla dzieci w oddziałach.

Do pobrania:

Jadłospis - doc.

129329